De l'Opus Dei a Catalunya

Un blog gens oficial sobre l'Opus Dei a Catalunya

Barça, Estrella, Maragall i Opus Dei 07/02/2010

Filed under: Santificar la feina — Qui fa d'administrador @ 14:29
Tags: , , , , , ,

No sé si heu vist l’anunci que Estrella Damm ha fet sobre el Barça. Va ser el que va tancar i obrir any a TV3. Hi trobo alguns defectes (pobresa fonètica i rítmica, per exemple), però tot i així és força encertat. Us el poso, per si un cas:

La qüestió  és que es cita de passada (l’amor al detall, el martell…) un poema de Maragall (l’avi, en Joan), Elogi del viure. Us el copio:

Estima el teu ofici, la teva vocació, la teva estrella, allò pel que serveixes, allò en què realment ets un entre els homes, esforça’t en el teu quefer com si de cada detall que penses, de cada paraula que dius, de cada peça que poses, de cada cop de martell que dones, en depengués la salvació de la humanitat. Perquè en depèn, creu-me. Si oblidant-te de tu mateix fas tot el que pots en el teu treball, fas més que un emperador que regeix  automàticament els seus estats; fas més que el qui inventa teories universals només per satisfer la seva vanitat, fas més que el polític, que l’agitador, que el que governa. Pots desdenyar tot això i l’adobament del món. EL món s’adobaria bé tot sol, només que cadascú fes el seu deure amb amor, a casa seva.

És un poema que dóna l’única solució real a la crisi econòmica. Però, independentment, volia ressaltar que aquest viure “com si de cada cop de martell en depengués la salvació del món” és el que sant Josepmaria va veure clar quan parlava de santificar la feina, santificar-se a la feina i santificar els altres amb la feina. Amb la feina ben feta, i feta per amor a Déu i als homes, col·laborem amb Déu tant en la creació del món com en la salvació dels homes.

 

2 Responses to “Barça, Estrella, Maragall i Opus Dei”

  1. Ignasi Says:

    Hola, bona nit:

    Vaig tenir el privilegi d’estudiar el programa MBA a l’IESE i si us he de dir la cosa que recordo més, possiblement seria el dia que el professor Pere Agell ens va donar als alumnes (pocs catalans, la majoria castellans i algun que altra “guiri”) la còpia en versió original d’aquest poema. El trobo brutal. Dóna la “recepta” anticrisi. I en qualsevol cas, un model d’actitud davant la vida. Amb confrontació, no arreglarem res (ni lingüística ni política ni de seleccions). Plantant tendes de campanya, tampoc. Només cal que cadascú donguem els nostres cops de martell de la millor manera que sapiguem.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s