De l'Opus Dei a Catalunya

Un blog gens oficial sobre l'Opus Dei a Catalunya

Qui dirigeix l’Opus Dei a Catalunya? 29/01/2010

El Vicari regional, Dr. Herrando Prat de la Riba

El Vicari regional, Dr. Herrando Prat de la Riba

El govern de la Prelatura a Catalunya, com en la resta del món, correspon al Prelat, resident a Roma: el bisbe Mons. Xavier Echevarría. Per a poder dur a terme de manera eficaç les seves obligacions de direcció, el Prelat compta amb un Vicari al capdavant de cadascuna de les regions que es divideix l’expansió apostòlica de l’Opus Dei pel món.

La cita anterior és de l’explicació de la pàgina de l’Obra en català. Cal afegir-hi que el Vicari governa sempre amb l’ajuda de dos consells: la Comissió regional, per als homes, i l’Assessoria regional, per a les dones. El Vicari regional a Espanya és el sacerdot Dr. Ramon Herrando Prat de la Riba, llicenciat en Ciències Biològiques i doctor en Teologia. Nascut a Barcelona, és família de Prat de la Riba, sí.

El Vicari per la delegació de Barcelona, Dr. Pujals

El Vicari per la delegació de Barcelona, Dr. Pujals

En el cas de Catalunya, és una de les deu delegacions de la regió d’Espanya (les altres són Madrid-Est, Madrid-Oest, València, Granada, Sevilla, Valladolid, Santiago, Pamplona i Saragossa). En realitat, és la delegació de Barcelona. Les delegacions solen portar el nom de ciutats, però els correspon un territori que pot ser molt variat (per exemple, a Valladolid li correspon, a més d’algunes províncies castellanes, Astúries i Cantàbria). Podeu trobar més informació aquí.

El Vicari per a Catalunya és el sacerdot Dr. Antoni Pujals i Ginebreda, llicenciat en Dret i doctor en Dret canònic, de Terrassa. També té l’ajuda de dos consells, un per als homes i un altre per a les dones.

Per a més informació sobre el govern de la Prelatura, podeu llegir els Estatuts (en llatí, això sí), especialment el títol IV,  capítols I, II i III.

També podeu tafanejar els nomenaments de càrrecs del Prelat a la publicació Romana, que és el butlletí de la Prelatura. Diguem que no és una publicació en temps real, precisament (l’últim número penjat és del 2008). Però el butlletí imprès també tarda una mica. Surt dos cops l’any. Dins l’apartat Del Prelat hi trobeu els nomenaments, entre altres informacions.

Anuncis
 

One Response to “Qui dirigeix l’Opus Dei a Catalunya?”

  1. […] Tenia pendent de pujar aquest vídeo, però des de TV3 no es pot. És una entrevista al dr. Pujals, el vicari per la delegació de Barcelona, al programa Signes dels temps de TV3. Podeu fer clic a l’enllaç de sota per […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s