De l'Opus Dei a Catalunya

Un blog gens oficial sobre l'Opus Dei a Catalunya

El Col·legi Pineda 27/01/2010

Pineda, una escola a L’Hospitalet de Llobregat per a noies, acaba de fer els 40 anys. Va començar com una escola professional per a noies, en una caseta de República Argentina, i anys més tard es va convertir en un centre escolar al barri del Gornal, en plena època d’immigració dels anys 60. Sempre ha estat oberta a persones de tota mena.

Nenes de Pineda

Nenes de Pineda

Copio de la seva web:

Pineda sorgeix l’any 1963 amb l’afany de contribuir a la formació professional i humana de les persones que la dècada dels anys 1955-1965 formaven l’àrea metropolitana de Barcelona.

Sota l’impuls de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, un grup de professionals universitàries, conscients de les necessitats socials del seu entorn (manca de capacitació professional, dificultat de la dona per accedir a un lloc de treball qualificat, elevada taxa d’analfabetisme, necessitat d’una educació comprensiva i accessible a tothom…) varen iniciar una tasca educativa de marcat caràcter social.

Fins l’any 1968, l’objectiu prioritari de Pineda es va centrar en la capacitació i inserció laboral de la dona. A partir d’aquesta data, ha anat ampliant progressivament la seva oferta educativa que, actualment, abasta tots els nivells.

Pineda s’esforça per ser una escola de qualitat. El seu nou parvulari, Avantis, es mereix una visita. Si la voleu fer virtualment, podeu veure les instal·lacions (i les criatures) aquí.

Pineda té un germà bessó, Xaloc, al costat.

Anuncis
 

2 Responses to “El Col·legi Pineda”

  1. marta Says:

    Us aprofiteu de les pobres noies que estudien en el vostre col·legi i de les que van al vostre club. Per separar les de la seva familia. Per fer les numeraries.

    • Hola, Marta. Em sap greu si això és el que li ha passat a algú proper. Però si fos cert el que dius a Pineda hi hauria desenes de numeràries i, per sort o per desgràcia, no em consta que sigui així… La veritat és que justament als col·legis de l’Obra es parla molt amb els pares. Si en algun cas algú pressiona o se sent pressionat, val la pena dir-ho clarament: tant al col·legi com al club.
      Independentment: no sé quina és la teva experiència, però els numeraris i les numeràries no estan separats de les seves famílies. N’han format de noves, això sí, igual que un fill que es casa, o poden estar lluny, igual que un fill que estudia fora. Però no estan separats, i en els moments difícils (ho he comprovat en carn pròpia) estan al peu del canó com els altres germans. Si hi ha algun numerari o alguna numerària que papa mosques o no sap explicar per què va a dinar a casa els pares per Sant Esteve i no per Nadal, ja és problema seu :)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s